VERSCHILLENDE SOORTEN

Je kunt evenementen onder verschillende categorie├źn plaatsen omdat er enorm veel soorten bestaan. Het kan gaan om een feest evenement, een zakelijk evenement, evenement voor een goed doel, een verjaardag of gebeurtenis en zo kan je het lijstje nog verder op noemen.

MAAR WAT IS EEN EVENEMENT?

Een evenement is een gebeurtenis waarbij verschillende zaken zoals kunst, muziek, sport, religie, wetenschap of een combinatie van deze zaken centraal staan bij het evenement.

Vaak zijn dit soort evenement voor iedereen toegankelijk of is het toegankelijk voor een bepaalde leeftijd zodat ze zich meer kunnen richten op een bepaalde doelgroep op het evenement en daarop in kunnen spelen.

NATIONAAL EN INTERNATIONAAL

Deze evenementen kunnen zowel nationaal als internationaal zijn. Als we praten over een internationaal evenement, kan je denken aan bijvoorbeeld de Olympische Spelen waarbij er verschillende sporters en bezoekers uit heel de wereld samen komen om te kijken naar de sporters die hun land vertegenwoordigen.

ZAKELIJKE EVENEMENTEN

Natuurlijk heb je ook zakelijke evenement, sommige evenementen zijn toegankelijk voor iedereen en sommige evenementen zijn alleen toegankelijk voor belanghebbenden.